Gas vergelijken

Gascontract

Wilt u een nieuw zakelijk gascontract vergelijken en afsluiten? Dan zijn de volgende aandachtspunten van belang:

  1. Commodityprijs. Om goed te kunnen vergelijken moet u de commodity prijs met elkaar vergelijken. Dat is de prijs exclusief energiebelasting, ODE heffing en BTW.
  2. Regiotoeslag. In Nederland betaalt u afhankelijk van uw regio een regiotoeslag. Leveranciers sjoemelen hier soms mee om een lagere commidtyprijs te kunnen aanbieden. Ze hopen dat klanten deze opslag bij de vergelijking buiten beschouwing laten. Om een compleet vergelijking te kunnen maken moet de regiotoeslag optellen bij de commodityprijs.
  3. Bandbreedte. Leveranciers kunnen bandbreedtes hanteren. Schommelt uw verbruik dan is het belangrijk om een contract te zoeken met bandbreedtevrijheid. Anders gaat u extra betalen voor het verbruik buiten uw bandbreedte.
  4. Capaciteitsmeter. Heeft u een meter groter of gelijk aan een G40? Dan kan het bij enig verbruik interessant zijn om uw meter te laten aanpassen naar een GXX meter. U kan dan goedkoper gas inkopen maar gaat dan wel betalen voor uw maximale piek. Hiervoor geldt een omslagpunt waar het ombouwen kan resulteren in enorme besparingen van duizenden eurp’s per jaar.

Wij helpen u graag met het vergelijken van gas. Als u uw gegevens invult gaan wij vrijblijvend op zoek naar de beste zakelijke deal.

laagste bod
van deze week